Kursus 2018: Tørketolerant køkkenhave

Vi gentager succesen fra sidste år og holder i september to kurser med fokus på tørketolerance i køkkenhaven. Som altid er det med hjælp af flerårige grøntsager.

Lørdag d. 1. september 13-17 og lørdag d. 15 september 13-17
Pris: 350 kr. (studerende og andre fattigfolk 200 kr.)
Sted: Bogøgårdsvej 5, Knardrup, 3660 Stenløse (23 km fra Rådhuspladsen)
Tilmeldning og spørgsmål: kontakt@rodoglund.dk
Maks antal deltagere: 15 stk pr. gang

Bekæmp tørken i køkkenhaven

Landet oplever lige nu værste tørke i 144 år. Der er lignende rekorder i resten af Europa og ind i Sibirien. Bønder alle steder kan bekræfte, at situationen er helt usædvanlig og at det er vanskeligt, i visse fald umuligt, at høste afgrøder i år.

Klimaforandringerne er her allerede og består dybest set i disse ‘usædvanlige’ sæsoner.

Hvad kan man gøre?

Forestil dig en have med flerårige grøntsager, aromatiske krydderurter, salatblade på træer, nektarfyldte blomster, bær i bunddækket, større insektliv og velkendte stauder, som du ikke vidste man kunne spise.

Hvis du har en lille plet af en forhave, eller måske et lille stykke jord, har du måske oplevet at gulerødderne ikke er blevet så store i år eller har krævet enorme mængder vanding. Mange haveejere opgiver også køkkenhaven pga. arbejdsbyrden.

Men hvad hvis der var flere planter, som var lige så nemme at dyrke som rabarber?

Sandsennep, eller vild rucola, er et godt eksempel på en flerårig grøntsag der tolererer tørken, ja næsten trives i den. Vi vil gennemgå flere andre eksempler på kurset.

Flerårige grøntsager er mere tørketolerante

Etablerede stauder har generelt langt færre sygdomme og overlever oftere presset fra skadedyrene. Kosten indeholder flere næringsstoffer, fordi afgrøderne er tættere på sin vilde form. Høstsæsonen bliver længere og strækker sig ind i det tidlige forår, hvor der ellers ikke er andet frisk grønt. Der er større biodiversitet og et permanent, CO2-bindende rodsystem. Og så er de mere tørketolerante, hvilket vi vil fokusere på til kurset.

Kurset vil have interesse for nybegyndere så vel som
det garvede havefolk, der ønsker nye inspirationer. Haven baserer sig på både træer, buske, flerårige planter samt kvælstoffiksering og vil også være relevant for folk med interesse i permakultur, økologi og skovhaver.

Efter kurset er der mulighed for at købe flerårige grøntsager fra vores lille planteskole. Se sortiment her.

Program: Velkomst og præsentation af den ­flerårige køkkenhave, rundvisning i haven, kaffe/te og kage samt praktisk arbejde i haven.

Pris: 350 kr. inkl. kaffe/te og kage (studerende og andre fattigfolk 200 kr.)
Sted: Bogøgårdsvej 5, Knardrup, 3660 Stenløse (23 km fra Rådhuspladsen)
Vi afholder to kurser:
1. september samt 15. september – begge dage er 13-17
Maks antal deltagere: 15 stk pr. gang
Tilmeldning og spørgsmål: kontakt@rodoglund.dk

Top