Lægekulsukker (Symphytum officinalis)

rodkrone 80
rodstiklinger, 2 stk for 80

MÆNGDERABAT

5 stk rodkroner eller
10 stk rodstiklinger for 300 kr.

Robust bunddække, solid kantvækst, nektarkilde til insekter og producerer massevis af blade til fladekompostering. Modsat den sterile Bocking 14, har lægekulsukker tendens til at selvså og er bedst i et vildt hjørne af haven.

Kulsukker danner et godt, effektivt bunddække der skaber en uigennemtrængelig kant for rodukrudt. Kan fx bruges i periferien af større haver, som man ellers har opgivet til skvalderkål og brændenælder (to planter kulsukker udemærket konkurrerer imod).

Kulsukker kan skæres ned flere gange under sæsonen og lægges omkring andre planter for at holde ukrudtfri og skabe bedre jordforhold. Desuden en af de mest produktive nektarplanter for insekter.

Til mindre haver og placeringer, hvor man ikke ønsker kulsukker at brede sig med frø, vil vi anbefale ‘Bocking 14’ som er en steril sort af foderkulsukker, der ikke selvsår.

Lægekulsukker er en gammel lægeplante og der kunne skrives sidevis om dens brug gennem tiderne i forsøget på at hele alt fra sår til brækkede knogler. I dag er dens status som lægeplante omdiskuteret især pga dens indhold af så kaldte pyrrolizidinalkaloider, der også findes i forskellige typer te, og som i store doser kan virke leverskadende.

En rodkrone er en knold af rødder med levende, aktive skud og vil derfor vokser hurtigt til en stor plante på første sæson.

Rodstiklinger vil også pådeligeligt give dig nye planter, men skal helst først sættes i renholdt bed eller potte, hvorefter det typisk tager 20-40 dage for at udvikle et skud. Lad stå og vokse til, for så at plante ud sidst på sæsonen. Du modtager stiklinger i længder 5-15 cm afhængigt af tykkelse.

KATEGORI: AMMEPLANTE, BUNDDÆKKE, KANTPLANTE, INSEKTPLANTE, GRØNGØDNING
Top