Kulsukker ‘Bocking 14’ (Symphytum × uplandicum)

rodkrone 80
rodstiklinger, 2 stk for 80

MÆNGDERABAT

5 stk rodkroner eller
10 stk rodstiklinger for 300 kr.

Robust bunddække og solid kantvækst, nektarkilde til insekter og producerer massevis af blade til fladekompostering.

Her er en løsning til dit behov for løbende organisk materiale for jorddækning. Kulsukker kan skæres ned flere gange under sæsonen og lægges omkring andre planter for at holde ukrudtfri og skabe bedre jordforhold. Desuden en af de mest produktive nektarplanter for insekter og et godt, effektivt bunddække der skaber en uigennemtrængelig kant for rodukrudt. ‘Bocking 14’ er en steril sort af foderkulsukker, som ikke selvsår.

Kulsukker er en gammel lægeplante og der kunne skrives sidevis om dens brug gennem tiderne i forsøget på at hele alt fra sår til brækkede knogler. I dag er dens status som lægeplante omdiskuteret især pga dens indhold af så kaldte pyrrolizidinalkaloider, der også findes i forskellige typer te, og som i store doser kan virke leverskadende.

En rodkrone er en knold af rødder med levende, aktive skud og vil derfor vokser hurtigt til en stor plante på første sæson.

Rodstiklinger vil også pådeligeligt give dig nye planter, men skal helst først sættes i renholdt bed eller potte, hvorefter det typisk tager 20-40 dage for at udvikle et skud. Lad stå og vokse til, for så at plante ud sidst på sæsonen. Du modtager stiklinger i længder 5-15 cm afhængigt af tykkelse.

Vi har også Læge-Kulsukker (Symphytum officinale) men bemærk at denne sætter spiredygtige frø og let selvsår. Vi anbefaler kun at bruge Læge-kulsukker vilde hjørner af større haver. Både rodkrone og rodstiklinger, samme pris.

Kategori: Ammeplante, bunddække, kantplante, insektplante, grøngødning
Top