Frø 28
Smukke røde strenge i bladene, hvilket gør den køn i både haven og i maden. Allerbedst er de helt små, nye fine blade, “mikrogrønt” som man ser på restauranterne.
Mere frodig og med bredere blade end sin vilde form.
Slægtning til havesyre, men som decideret grøntsag eller krydderurt skuffer den desværre smagsmæssigt: Mere bitter og sammensnerpende samt mindre tydlig syre. Bør dyrkes fordi den er smuk og bruges i små mængder for at give interesse til anretninger, som man netop gør på restauranterne.
En af Maltes kæpheste, når han underviser på Hotel- og Restaurantskolen: Det er faux pas at bruge planter kun til at pynte med. De skal give smag. Blodskræppe kan vi godt gøre en undtagelse med!
Kaldes også rødstrenget havesyre, selvom det er en art og der ikke rigtig er så meget syre i planten. Det er dårlig forretning at bruge nedsættende navne om planter, man sælger, men vi synes ret beset at den bør grupperes med skræpperne frem for syrerne. Også kendt som skovskræppe.