Valnød (Juglans regia)

400

Valnøddetræ som man ikke skal vente en generation på at få nødder fra og som bliver mindre i størrelsen

En gammel tommelfingerregel sagde, at et valnøddetræ plantede man for ens børnebørn. Moderne sorter kommer i bæring langt tidligere, ofte indenfor et par år ligesom andre frugttræer. Nogle sorter er desuden langt mindre træer end normale frøplanter af valnød.

Nænsom beskæring kan holde træerne på omkring 4-5 meter. Skær skudspidserne regelmæssigt i løbet af vækstsæsonen, når den har vokset 5-6 blade. Større beskæringer skal ske i dvaleperioden, så ikke træet bløder.

Vi har i år en ny sort for os der opfylder begge kriterier. Bemærk, podet i begrænset mængde:

Broadview

En af de mest hårdføre sorter fra Vestcanada: springer ud sent og taber bladene tidligt, hvorfor frostskader sjældent ses. Middelsund sort der i fugtige somre kan rammes af svampeangreb i løv og frugt. Højtydende og jævntbærende. Kernen har en kraftig smag og skallen åbner nemt. Bliver kun ca. halvt så stort som almindelige frøplanter af valnød, omkring 4-5 meter høj og bred efter 10 år.

Apomiktisk sort, så i praksis selvbestøvende.

Frivillig annonce for konkurrenter kollegaer: Er du interesseret i flere slags valnød og bor på Fyn? Så reklamerer vi gerne for Lars Westergaard, der har specialiseret sig i afgrøden. Er du fra Djursland-egnen, kan du med fordel tage forbi Claude.

kategori: nøddetræ
Top