Skovløg (Allium scorodoprasum)

Giver man skovløg lov, hjælper dens topløg til at sprede sig i haven
porreløgFlade blade tidligt på året der ligner andre løg i den så kaldte ampeloprasum-gruppe, hvor Babingtons porreløg også finder sig.
Skovløg får et højt blomsterskaft med en bold af topløg, der i starten har form som en spydspids. Hele skaftet er også spiseligt og godt, mens det er ungt.

Potte 65

Meget tidligt, vildt og hjemmehørende løg der sætter små spiselige topløg, hvilket også hjælper den til at selvså sig villigt.

Hele løget kan spises, fra løgknold til blade og blomsterskaft til topløg, der kan bruges som små hvidløg. Skaftet ligner et højt spyd og er ifølge The Extreme Onion Man, Stephen Barstow, en god kandidat til den oprindelige geirlauk (oldnordisk for “spydløg”), der er roden til det engelske garlic.

Meget letdyrket og kan let formeres med topløgene. Hjemmehørende, vildt løg med en eurasisk udbredelse der strækker sig fra det meste af Europa over Kaukasus til Korea. Vokser især i fugtige og lysåbne løvskove, skovbryn, kyster og bakkede enge. Kan tage en smule skygge og lader til at være tolerant mht jordforhold, så længe de er veldrænede.

Befinder sig i samme gruppe af løg som babingtons porreløg, vild perleløg, hvidløg og sandløg.

Kategori: løg, selvsående, hjemmehørende

Top