Sandsennep (Diplotaxis tenuifolia)

potte 45,-
frø 28,-

Flerårig rucola.

Kraftig, sennepskrydret og lidt besk bladsalat – som en lidt skarpere rucola. Sandsennep, eller vild rucola som den også kaldes, kan høstes hele sommeren og forbliver ofte vintergrøn. Kan blandes med mere smagløse ingredienser i salater, søde og syrlige frugter og fede nødder. Sidst på sommeren, hvor sandsenneppen bliver mere intens i smagen kan man med fordel blanchere bladene (kog et halvt minut) for at fjerne noget af sennepsolien.

Blomstring forringer ikke smagen og de fine, små blomster, der ofte fortsætter med at komme frem langt ud på efteråret, kan også spises. Høst fra maj til oktober.

Vækst. Lille, tuedannende i sennep-familien. 20-30 cm bred med gult blomstrende stængler 50-60 cm, lange fligede blade (som rucola) der er aromatiske, når de knuses.

Dyrkning. Trives på kvælstoffattig, mineralrig, stenet jord (deraf navnet), kan fx placeres i sprækkerne på en mur. Trives både i fuld sol og skygge. Lever ikke længe på kvælstofrig jord og bliver sjældent ældre end tre-fire år, men selvsår sig gerne og er let at frøformere. Robust og modstandsdygtig mod mange af de skadedyr der rammer andre kålplanter.

Kategori: aromatisk urt, flerårig grøntsag
Top