Salatlind (Tilia cordata)

Det er når lindebladene er helt unge, skinnende og lidt gennemsigtige, at de er bedst at spise.

90-130 cm, 350,-

Milde salatblade der hænger på træerne. En selvskreven basisafgrøde i enhver flerårig grøntsagshave.

Småbladet Lind, som er det botaniske navn for træet, er i familie med mucilagene grøntsager som katost og okra. Det er grunden til at de friske, nyudsprungne blade er milde, bløde og rare at tygge på. Der findes mange arter af lind, men dette er den bedste at spise fra. Vi kalder den derfor salatlind.

Salatlind holdes i plukkehøjde ved at styne træet med få års mellemrum, så træet tager holdes i dværgform. Man klipper simpelthen årsvæksten tilbage til det samme punkt hvert år eller hvert andet, afhængigt af hvor meget plads du vil give den. Vi har allerede trænet træerne, så de bliver lette at holde på den måde.

Bladene er relativt smagløse, hvilket er en fordel og gør det let at variere med andre ingredienser.  Vi plejer at bygge en salat op således: En mild bund (lind, mælde, katost etc.), aroma (fx mynte, anisisop, sødskærm, grønne løg, ), noget dressing, en håndvending, og gerne nogle blomster med i (dagliljer, løg eller katost). På kort tid har du en spændende og overraskende  hverdagssalat der med garanti vil imponere.

Bladenes høje indhold af mucilage (planteslim) fremmer på samme måde som hør- og chiafrø fordøjelsen og afhjælper eventuelle irritationer i slimhinderne. De friske lindeblomster tiltrækker bier og giver en honningagtig sødme i te, géle og saft.

Letdyrket og tolererer meget skygge.

Kategori: salat, flerårig grøntsag
Top