

40-80 cm (dværgstamme), 250,-
90-120cm (dværgstamme), 350,-
Pærer bliver kæmpehøje træer, hvis de podes på vildstammer. Efter en kort årrække skal I have arboriststiger, lange teleskop-høst-redskaber eller en ung teenager der kan finde ud af at klatre i træer. Vi har podet pærerne på dværgstammer, der ikke bliver mere end 2-3 meter høje, så I kan høste af frugterne om ti eller tyve år og lettere kan passe dem ind i haven.
Masser af sorter i begrænset mængde:
Carola
Fast, velsmagende, sprød. Højt udbytte, robust mod sygdomme. Høstes september-oktober. Blomstrer meget tidligt og kan nogle år rammes af forårsfrost.
Concorde
Opret vækst, middelstor meget aflang pære som Conference, men har glat skræl. Fin, saftig og sød, meget god spisepære. Robust mod sygdomme. Plukkes sidste halvdel af september. Kan kræve vanding i varme somre. Et barn af Comice og Conference.
Conference
Den klassiske engelske pære og stadig meget almindelig på markedet. Lange, spidse, glatte flaskeformede pærer med fin konsistens, saftig og ofte lyserød midte når den er perfekt moden. Meget holdbar. Sen sort sidst i september eller i oktober. Kræver ofte vanding og varme somre.
Beurré Hardy
Plumpe, medium til store spisepærer med fine, saftige og smeltende kød med god smag. Kraftigvoksende og stejl vækstform. Plukkes september og holder ikke længe.
Dr. Jules Guyot NY 2025
Lyst gylden, ofte med rød kind. Meget saftig, smeltende hvidt kød med let, delikate smag nogle gange moskusagtig som Williamspære.
Glou Morceau NY 2025
Smøragtig, smeltende, saftig, hvid til cremehvid kød. Intens sød-syre rig, let parfumeret. Visse år ikke helt afmodnet og en smule sammensnerpende. Modner fra december ind i foråret. Skal gerne have et lunt hjørne. Kendes også som Beurré d’Hardenpont m.m.
Le Lectier NY 2025
Stor, lang pære med meget saftig, smøragtig, fin tekstur, hvidt kød, sød og balanceret med syre, forfriskende, let parfumeret. Mørt skind men får let mærker når den er moden. Vidt kendt i Europa og især Nordfrankrig, men også Tyskland både rå og tilberedt.