80-150cm, 420 kr
Hvis I ikke har prøvet at smage asiatiske pærer, eller nashi som de kaldes på japansk, går I glip af en vidunderlig smagsoplevelse. Konsistensen er ekstremt saftig og sprød, næsten som vandmelon eller noget af sprødheden fra et meget saftigt æble. Minder lidt om yacón.
De skal have lidt mere varme end de europæiske pærer, men vokser fint og på en lun placering bør de give fint. Her i planteskolen i Ganløse Bund – Sjællands kuldehul – vokser nashipære udmærket.
Podet på dværgstamme, så I ikke får voldsomt høje træer og stadig kan plukke frugterne også efter 10-20 år. Skulle ikke blive meget højere end 2-3 meter på de stammer.
Sorter i begrænsede mængder: Kosui, Hosui, Shinseiki.
Kosui
Bronzegulgrøn akanashi-type, middelstor frugt med tyndt skind, meget saftig og sødt kød. Kraftigtvoksende, typisk pyramideform, højtydende og den anden vigtigste kommercielle sort i Japan. Selvbestøvende og frugtsætning øges ved at krydsbestøve med især Hosui eller Shinseiki. Frugterne kan høstes af flere omgange.