Mynter (Mentha sp.)

potte 45,-

Alsidige køkkenurter, som i den grad egner sig at agere spiseligt og duftende bunddække. Vi holder et stort udvalg på 21 forskellige varianter og synes alle burde have mindst et par stykker i sin have.

Der er en udbredt skræk for at plante mynter på friland i vores haver. Visse sværger til at have dem i potter (hvor de aldrig udvikler lige så mange æteriske olier, hvilket giver mynten sin smag). For os at se er mynternes spredende rodstængler en gave og vi bruger gerne mynte som bunddække sammen med lavere partnere, fx skovjordbær, korsknap eller hvidkløver.

Hvis du har en lille have, eller ikke vil have tæt bunddækning, så gå efter pebermynte-gruppen (inkl. alle de citrus-agtige sorter), da de kommer op af jorden mere sporadisk end de grønne mynter. Mange af dem vokser udmærket i halvskygge, omend aromaen ikke er lige så kraftig som i fuld sol.

Sortiment

  • Bowles mynte (Mentha × villosa ‘Alopecuroides’), kraftig og høj vækst, let frugtsmag, bruges til desserter og te. Sporadisk vækst og udgør ikke tæt bunddække.
  • Ingefærmynte (M. × gracilis ’Ginger’ syn. M. gentilis variegata). Grønne eller gulbrogede blade, dufter mildt og god i varm kaffe.
  • Mojito-mynte, også kaldet Hemingway-mynte (M. species ’Nemorosa’), den bedste mynte til den klassiske cocktail. Sorten stammer fra baggården til en bar i Havanna, hvor Ernest Hemingway altid drak sine Mojitos.
  • Æblemynte (Mentha suaveolens), høj og robust med god mild smag der kan bruges i store mængder.
  • Rød pebermynte (M. x piperita), den klassiske pebermynte, der kendes på sine rød-lille stængler, god i søde retter der trænger til modspil.
  • Grøn mynte (Mentha spicata), den klassiske grønne mynte du typisk kan købe i supermarkedet – vi garantier der er mere smæk på aromaen når du selv dyrker den.
  • Chokolademynte (M. x piperita subsp. citrata ‘Chocolate’), en smag af after eight
  • Svejtsisk mynte (M. x piperita ‘Swiss’), lettere og friskere mentolsmag end mange pebermynter og sorten er kendt fra det svejtsiske urtebolsje, Ricola.
  • Eau de Cologne, Bergamotte-mynte (Mentha × piperita ‘Citrata’). Parfumeret duft af Earl Grey. Overvintrer fint.

Alle er 45,- pr. potte.

Reklame for kollegaer

Bor du i Sydsjælland eller omegn? Så kan vi anbefale at tage forbi Jytte Nielsen, som er en af Danmarks absolutte mynte-eksperter. Hun har mange af de samme fra vores sortiment. Se hendes butik her: http://www.urte-butikken.dk/mynter-ny.htm

Top