Hurtigvoksende energipil (Salix)

Stiklinger
10 stk for 80
50 stk for 280
100 stk for 450

Hurtigvoksende pil til levende læhegn, brænde, flis og biomasse. Kan stævnes med jævne mellemrum og vil skyde igen.

Tre af de bedste ting man kan gøre for sin skovhave er ofte noget folk springer over i sin iver efter at vælge frugttræer og flerårige grøntsager: læ, jorddækning og vildthegn. Hurtigvoksende pil kan hjælpe med de to første.

Alle træer og buske vil især vokse langt bedre med tilstrækkelig læ for vinden. Du kan ofte vinde en klimazone og dyrke følsomme arter, der ellers ville få frostskader om vinter og det tidlige forår.

Pil er desuden let at flise og kan bruges som en løbende kilde til jorddækning.

Den absolut mest bæredygtige måde at dyrke brændsel eller lave flis til brug i bedene er at stævne. Det gør det muligt for planten at fortsætte med at leve videre efter man høster vedmassen. Du behøver derfor ikke “plante et nyt træ” og det gamle rodsystem vil vokse kraftigt efter beskæring. Kan dyrkes på korte stævningsrotationer à fx 3-6 år.

Vi blander stiklinger fra de bedste af vores pil, som vi selv dyrker som læhegn og stævner til enten flis og brændsel. Der er altså tale om pil, der hurtigt bliver høj og tætte samt skyder let igen ved fældning. Flere af typerne får god tykkelse der egner sig til brænde.

Stiklingerne er 30 cm og kan laves i større længder ved behov (60 eller 90 cm). Vi laver et mix af bl.a. DRH Green, Q83 (Salix triandra × Salix viminalis), DRH Brown (Salix viminalis × schwerinii) og Salix miyabeana. Efter nogle år vil du se hvilke der vokser bedst hos dig og kan evt. stiklingeformere selv.

kategori: støtteplanter
Top