70-100cm, 260,-
Kirsebær til mennesker i stedet for til fuglene. Buskene bliver aldrig mere end 2-3 meter høje, der kan let komme net på og I kan høste frugterne til jer selv.
Siden 1940’erne har University of Saskatchewan forsøgt at fremavle gode surkirsebær med dværgvækst ved at krydse Surkirsebær (Prunus cerasus) med Dværgkirsebær (Prunus fruticosa).
Sorten ‘Carmine Jewel’ blev fremavlet i 1999. Lille busk op til 2-3 m høj og lige så bred. Mørke, næsten sorte surkirsebær med højt sukkerindhold og brixtal på hele 17. Planterne får dværgform på egen rod.
Pga den gode sursødme-balance er de gode til madlavning, fx tærter, kager, saucer men også varme, salte retter (bare en idé: grillet græskar, feta, mynte, ristede frø og bagte surkirsebær, vendt på et fad med olivenolie-honning-eddike og måske lidt varme krydderier).
I dag laves der ret gedigen frugtvin på netop surkirsebær (hvis I ikke har prøvet Frederiksdals Sur Lie, så hermed anbefalet at få manet alle fordomme om på kirsebærvin til jorden). Der er små cider- og ølbryggerier alle vegne, vi kunne godt bruge nogle flere kirsebær-mikrobryg.
Den mest hårdføre af dværgkirsebærene. Sætter kun få rodskud.