potte 45,-
Sukkulente, kødfyldte blade med en mild og syrlig smag.
Sankthansurt er en af de lettest dyrkede stauder og hos os er dens saftige og sprøde blade en fast bestanddel i salaterne. De kan blive lidt for beske i tørt vejr, men hvis man lader dem ligge i vand, forsvinder meget af bitterheden. Passer godt til fisk og skalddyr, i stuvninger og supper, rå eller dampet. Prøv fx at varm lidt vand og smør op smagt til med salt, peber, citronsaft og en smule sukker og damp så bladene 3-4 minutter. Kan høstes fra tidligt forår til sidst på efteråret. Fantastisk insektplante fra juli til september, bl.a. nektarkilde for ildfuglen. Danner langsomt en stor klump, der er lette at dele eller tage stiklinger fra. Har en enestående evne til at overleve på tørre steder som mange af de andre sukkulente stenurter (Crassulaceae). Højt indhold af C-vitamin og proteiner, samt planteslim der fremmer fordøjelsen.
Slægten var tidligere lagt sammen med de andre stenurter (Sedum), og kendes derfor også som Sedum spectabile, men klassificeres i dag som sin egen slægt sammen med H. telephium.