Bronzefennikel (Foeniculum vulgare var. purpureum)

potte 65
frø 28

Delikat, bronzefarvet, fliget løv og gule blomster med god anissmag.

Denne afart har større smagsvariation end den grønne bladfennikel, men tilføjer en flot mørkelilla farve til friske retter og salater. Dyrkes og kan anvendes som bladfennikel.

Dyrkning. Klumpdannende og bliver 150-200 cm høj. Undertrykker ikke ukrudt, så plant gennem et bunddække. Trives i lerjord, men veldrænede forhold er nødvendige: Planten bryder sig ikke om stående vand om vinteren og er en smule frostfølsom. Vores erfaring er at det er en let dyrket plante der bliver stor allerede første år. Selvsår gerne.

Bronzefennikel er et godt flerårigt alternativ til knoldfennikelens mere krævende dyrkningsform, der da også går imod plantens almindelige vækstform, hvor bladskederne skal udvikle så stor knold som vi kender dem fra supermarkederne. At spise de andre dele af planten er intet nyt: Siden antikken har man ladet fennikel løbe i stok og spist dens blade og stængler i stedet for at fremtvinge knolde. Ligesom andre skærmplanter tiltrækker bronzefennikel mange nyttige insekter, bl.a. svirrefluer, hvis larver spiser bladlus.

Kategori: aromatisk urt, spiselige blomster

Top