Anisisop (Agastache foeniculum)

potte 65
frø 28

Søde og velsmagende blade med en frugtig aroma, der dufter af lakrids, mynte og estragon.

Egner sig især godt med søde retter og drikke. Desuden gode i både kolde og varme salater. Kan koges med som smagssætter i simreretter og supper hele året igennem, hvis man tørrer dem. Te er bedst med friske blade.

Der findes hundredevis af sorter forædlet for blomsternes prydværdi. De har ofte ringere smag – typisk mere mynte end anis – end arten. Det er smagen vi har fokus på her, og derfor sælger vi frøplanter fra en plante, vi ved har god smag.

Nektarrig og en af de bedste all-round insektplante, der tiltrækker honningbier, sommerfugle, humlebier, svirrefluer samt natsommerfugle, der besøger den i skumringen. Almindelig blåfugl er fx vild med anisisop.

Dyrkning. Nøjsomme planter, der kan gro i sandet jord, men gror i al slags jord så længe den er veldrænet. Dør i for våde placeringer og skal have fuld sol. De er på grænsen af sin klimazone og tolererer temperaturer ned til -5 til -10°C. De kan derfor fryse væk om vinteren, men der kommer ofte nogle nye frøplanter det samme sted, hvor den stod.

Årets urt hos The International Herb Association i 2019. Kendes også som Indianermynte. Den er i helt sin egen slægt, men befinder sig i samme botaniske stamme som mynterne (Mentheae).

Kategori: flerårig grøntsag, aromatisk urt
Top